Bez sladkých biscotti s oříšky si mnozí z nás vánoce nedokáží už ani představit. Jak to udělat, aby jste netrpěli zbytečnými výčitkami? Zkuste zdravou verzi této pochutiny.
Vánoční biscotti
Ingredience na cca 40 kusů:
360g hladké špaldové mouky
100g mandlového másla
140g mandlí
100g rozinek
200g třtinového cukru
2 vejce
2 lžičky prášku do pečiva
2 lžičky zázvoru
lžička skořice
muškátový ořech
Postup přípravy:
Mouku prosejeme a smícháme s práškem do pečiva a kořením. Ve druhé míse vyšleháme vejce s cukrem. Poté přidáme mandlové máslo. Suché postupně přidáváme do mokrých. Nakonec přidáme mandle a rozinky. Dáme na 30 minut odpočinout do lednice. Z těsta vytvoříme 4 válce, které splácneme, aby byly širší. Pečeme na 180°C 20 minut. Potom, až úplně vychladnou je nakrájíme na tenké plátky a dáme péct na dalších 20 min na 180°C. Biscotti díky dvojímu pečení budou krásně křupavé.
Nutriční hodnoty na celou porci :
Kalorická hodnota: 4 039 kcal
Bílkoviny: 112g
Sacharidy: 574g
Tuky: 143g
Vláknina: 52g
Autor receptu: Rage Fitnes