Znáte brownies? Milujete? Čokoládová radost extra vláčná uvnitř. Jenže….ta čokoláda. Tak já vám dám dneska tip jak si udělat takové čokoládové brownies úplně bez čokolády. Ne, nezbláznila jsem se. A co teda použiju? Fazole!
Co budete potřebovat:
- 2 plechovka červených fazolí
- 2 vejce
- holandské kakao
- sladidlo (med, sirup, stévie…)
- skořice
- prášek do pečiva
Ze všeho nejdřív si propláchněte fazole od nálevu (nejlépe se mi to dělá v sítku, ale to je na vás). Nyní si propláchnuté fazole rozmačkejte a se zbylými ingrediencemi umixujte do hladka. Těsto by mělo být do hněda, proto přidávejte kakao, jak uznáte za vhodné. Těsto nalijte do připravené formy vyložené pečícím papírem a pečte v předem vyhřáté troubě na 180°C asi 20-25 min. Hotové brownies by mělo být tvrdší z vrchu a krásně vláčné uvnitř.
TIP: Kdo by přeci jen neodolal, do umixovaného těsta můžete přidat i pár kousků nalámané vysokoprocentní čokolády a až pak dát péct. To už ale nebudou BEZČOKOLÁDOVÉ. Je to jen na vás.
Dobrou chuť!
Napsala: Tereza Rýparová