,,ČOKOLÁDOVÉ“ BROWNIES BEZ ČOKOLÁDY
Foto: kattyveganza.com

Zdravé recepty: ,,ČOKOLÁDOVÉ“ BROWNIES BEZ ČOKOLÁDY

,,ČOKOLÁDOVÉ“ BROWNIES BEZ ČOKOLÁDY

Znáte brownies? Milujete? Čokoládová radost extra vláčná uvnitř. Jenže….ta čokoláda. Tak já vám dám dneska tip jak si udělat takové čokoládové brownies úplně bez čokolády. Ne, nezbláznila jsem se. A co teda použiju? Fazole!

,,ČOKOLÁDOVÉ“ BROWNIES BEZ ČOKOLÁDY Zdroj: kattyveganza.com

Co budete potřebovat:
- 2 plechovka červených fazolí
- 2 vejce
- holandské kakao
- sladidlo (med, sirup, stévie…)
- skořice
- prášek do pečiva

Ze všeho nejdřív si propláchněte fazole od nálevu (nejlépe se mi to dělá v sítku, ale to je na vás). Nyní si propláchnuté fazole rozmačkejte a se zbylými ingrediencemi umixujte do hladka. Těsto by mělo být do hněda, proto přidávejte kakao, jak uznáte za vhodné. Těsto nalijte do připravené formy vyložené pečícím papírem a pečte v předem vyhřáté troubě na 180°C asi 20-25 min. Hotové brownies by mělo být tvrdší z vrchu a krásně vláčné uvnitř.


TIP: Kdo by přeci jen neodolal, do umixovaného těsta můžete přidat i pár kousků nalámané vysokoprocentní čokolády a až pak dát péct. To už ale nebudou BEZČOKOLÁDOVÉ. Je to jen na vás.

Dobrou chuť!

Napsala: Tereza Rýparová

792 15