Přichází jaro a s ním i sluníčko a teplo. A když venku svítí sluníčko, dostáváme chuť i na zmrzlinu. Koupit si sem tam smetanovou nálož určitě nikomu neublíží, ale já vám napíšu hned několik receptů (úplně jednoduchých) na to, jak si vyrobit zmrzlinu doma. Rychle, snadno, a hlavně zdravě!
S přicházejícím sluníčkem přichází i naše chuť. Chuť po sladkém osvěžení - po zmrzlině. Pokud milujete zmrzlinu stejně jako já, dám vám teď pár tipů jak si tuhle mňamku připravit doma. Snadno, rychle, levně a hlavně - ZDRAVĚ!
Všechny tyhle zmrzliny mají v podstatě stejný základ, mění se akorát ovoce, které si vyberete!
Ovocná zmrzlina
Ingredience:
- Vhodné ovoce jsou například jahody, mango, ostružiny (lesní směs), banány
- řecký jogurt (bílý)
- sladidlo (stévie, tekutý cukr, třtinový cukr)
+ výkonný mixér (popřípadě tyčový mixér)
Postup:
Vybrané ovoce (určitě je možné kombinovat například jahody + lesní směs, nicméně např. jahody a banán bych nekombinovala) nakrájejte na menší kousky a vložte do mrazáku. Určitě by měly být kousky zmrzlé, takže je tam pár hodin nechte. Po vyndání z mrazáku nechte chvíli odstát a vložte do mixéru. Pokud budete dělat banánovou zmrzlinu, jogurt ani sladidlo není potřeba, stačí rozmixovat. Pokud si vyberete jiné ovoce, například jahody - jsou krapet kyselejší, takže je vhodné ještě osladit a přidat pár lžic jogurtu (ale postupně, vždycky přidat lžíci - rozmixovat - popř. ještě přidat). A opravdu dodržujte postup: Na kousky - mrazák - rozmixovat! Pokud byste rozmixovanou směs až pak vložili do mrazáku, neudělá to tu hmotu a chuť!
Dobrou chuť.