Jahodová zmrzlina
Foto: http://www.lidovky.cz

Ovocné zmrzliny všeho druhu

Jahodová zmrzlina

Přichází jaro a s ním i sluníčko a teplo. A když venku svítí sluníčko, dostáváme chuť i na zmrzlinu. Koupit si sem tam smetanovou nálož určitě nikomu neublíží, ale já vám napíšu hned několik receptů (úplně jednoduchých) na to, jak si vyrobit zmrzlinu doma. Rychle, snadno, a hlavně zdravě!

S přicházejícím sluníčkem přichází i naše chuť. Chuť po sladkém osvěžení - po zmrzlině. Pokud milujete zmrzlinu stejně jako já, dám vám teď pár tipů jak si tuhle mňamku připravit doma. Snadno, rychle, levně a hlavně - ZDRAVĚ! 

Všechny tyhle zmrzliny mají v podstatě stejný základ, mění se akorát ovoce, které si vyberete! 

Ostružinová zmrzlina Zdroj: www.lidovky.cz

Ovocná zmrzlina

Ingredience:
- Vhodné ovoce jsou například jahody, mango, ostružiny (lesní směs), banány
- řecký jogurt (bílý)
- sladidlo (stévie, tekutý cukr, třtinový cukr)

+ výkonný mixér (popřípadě tyčový mixér)

Postup:
Vybrané ovoce (určitě je možné kombinovat například jahody + lesní směs, nicméně např. jahody a banán bych nekombinovala) nakrájejte na menší kousky a vložte do mrazáku. Určitě by měly být kousky zmrzlé, takže je tam pár hodin nechte. Po vyndání z mrazáku nechte chvíli odstát a vložte do mixéru. Pokud budete dělat banánovou zmrzlinu, jogurt ani sladidlo není potřeba, stačí rozmixovat. Pokud si vyberete jiné ovoce, například jahody - jsou krapet kyselejší, takže je vhodné ještě osladit a přidat pár lžic jogurtu (ale postupně, vždycky přidat lžíci - rozmixovat - popř. ještě přidat). A opravdu dodržujte postup: Na kousky - mrazák - rozmixovat! Pokud byste rozmixovanou směs až pak vložili do mrazáku, neudělá to tu hmotu a chuť!

banánová zmrzlina Zdroj: recepty.blesk.cz Ano, až tak je to jednoduché a není potřeba do zmrzliny přidávat něco víc! Můžete si tedy takovou zmrzlinu dopřát každý den na ranní palačinky k snídani!

Dobrou chuť. 

Autor: Tereza Rýparová
247 0